Zeewier bitterbal
In de zeewier bitterballen van Royal Spelt is een delicate snack. Bereid met zeewier (wakame), zeekraal, kombu en adamame boontjes. Lekker ziltig met mooie eltisch zeezout. Uitsluitend hoogwaardige ingrediënten! Bovendien geheel vegan!
Biologisch, vegetarisch en 100% spelt
Zoals bij al onze snacks is de salpicon van de zeewier bitterbal bereid met echte bouillon getrokken van verse biologische groenten en kruiden. De bros krokante korst is gemaakt van speltpaneermeel van biologische oorsprong.
De bitterballen wegen 30 gram en worden geleverd in dozen van 54 stuks.
Ga naar onze contactgegevens en vraag vrijblijvend een proefpakket aan.
Bereidingsadvies
Gebruik altijd een timer! Frituur in schone frituurolie op 175°C. Ontdooid circa 2½ minuut, bevroren 4 tot maximaal 5 minuten. Let op dat de producten niet tegen elkaar aanliggen tijdens het frituren. De producten niet half ontdooid bereiden. Baktijd en temperatuur nooit overschrijden. Niet te veel tegelijk: wij adviseren 3 bitterballen per liter frituurolie. Laat voor het beste resultaat de bitterballen na het frituren één minuut rusten voor consumptie.
Bewaaradvies
-
In de vriezer (max. -18 ⁰C) minstens 3 maanden, raadpleeg THT-datum.
-
In de koelkast (max. 7 ⁰C) 3 dagen.
Ingrediënten
Bouillon* (water, prei*, wortel*, ui*, selderij*, lavas*, tijm*, rozemarijn*, knoflook*, kruidnagel*, laurierblad*), paneermeel* (meel van spelttarwe*, zout, gist), bloem van spelttarwe*, palmolie*, water, Edamame boontjes, wakame, zeekraal, keltisch zeezout, battermix* (bloem van spelttarwe*, maismeel*), peterselie*, kruiden en specerijen (o.a. witte peper*, nootmuskaat*), verdikkingsmiddel(agar agar)
° Duurzaam palmolie (RSPO)
* Van biologische afkomst
Allergenen: zie voor allergenen ingrediënten in VET gedrukte letters. Gefabriceerd in een fabriek waar ook pinda’s worden verwerkt.
Kan sporen van aardnoten, schaalvruchten, mosterd, sesamzaad, lupine bevatten.