top of page

Oesterzwambitterballen - vegan

Zéér verassend zijn onze biologische oesterzwambitterballen!

De bitterballen zijn gemaakt van topkwaliteit plukverse biologische en duurzaam geteelde oesterzwammen. Oesterzwammen zijn voedzaam, rijk aan eiwitten, mineralen en aminozuren. Ze bevatten weinig vetten en veel vezels. 

De zachte smaak van de oesterzwam komt in onze bitterballen uitstekend tot zijn recht. 

Biologisch, vegan en 100% spelt

Zoals bij al onze snacks is de salpicon van de oesterzwambitterballen bereid met echte bouillon getrokken van verse biologische groenten en kruiden. De bros krokante korst is gemaakt van speltpaneermeel van biologische oorsprong.

De bitterballen wegen 30 gram en worden geleverd in dozen van 54 stuks. 

Deze snack is speciaal geschikt voor uw veganistische en vegetarische gasten.

Wilt u bestellen, contact of een proefpakket?

Klik hier

Bereidingsadvies

Gebruik altijd een timer! Frituur in schone frituurolie op 175°C. Ontdooid circa 3 minuten, bevroren 4,5 tot maximaal 5 minuten. Let op dat de producten niet tegen elkaar aanliggen tijdens het frituren. De producten niet half ontdooid bereiden. Baktijd en temperatuur nooit overschrijden. Niet te veel tegelijk: wij adviseren 3 bitterballen per liter frituurolie. Laat voor het beste resultaat de bitterballen na het frituren één minuut rusten voor consumptie.

Bewaaradvies

  • In de vriezer (max. -18 ⁰C) minstens 3 maanden, raadpleeg THT-datum.

  • In de koelkast (max. 7 ⁰C) 4 dagen.

OESTERZWAM BITTERBAL 4.jpg

Onze oesterzwamteler

Oesterzwammen voldoen helemaal aan de laatste trend van verantwoord consumeren en ondernemen. Het reduceert het vlees gebruik en draagt bij aan verduurzaming.

Voor onze oesterzwammen zijn we op zoek gegaan naar een teler die bij ons past en de paddenstoelen op een duurzame manier teelt. De voedingsbodem voor de oesterzwammen wordt door de teler zelf samengesteld van biologisch stro en hooi uit het duurzame gemengde landbouwbedrijf.

Van de grondstoffenstromen gaat niets verloren. Alle onderdelen van dieren, planten en de bodem zitten zo in elkaar verweven, dat ze één levend geheel vormen. 

Ingrediënten

Verse bouillon* (water, prei*, wortel*, ui*, selderij*, lavas*, tijm*, rozemarijn*, knoflook*, kruidnagel*, laurierblad*), paneermeel* (meel van spelttarwe*, zout, gist), bloem van spelttarwe*, Oesterzwammen* 16%, palmolie*, water, kokosmelk*, ui*, edelgist*, kruiden en specerijen (met selderij*), battermix* (bloem van spelttarwe*, maismeel*), peterselie*, zout, tamari*(sojabonen*), champignon*, agar agar

° Duurzaam palmolie (RSPO)

*Van biologische afkomst

Allergenen: zie voor allergenen ingrediënten in VET gedrukte letters. Gefabriceerd in een fabriek waar ook pinda’s worden verwerkt.

Kan sporen van aardnoten, schaalvruchten, mosterd, sesamzaad, lupine bevatten.

Terug naar het assortiment

bottom of page