top of page

Oesterzwamkroket

Nieuw in ons assortiment zijn de biologische oesterzwamkroketten en oesterzwambitterballen. Deze snack is ook geschikt voor uw veganistische en vegetarische gasten. De kroketten zijn gemaakt van topkwaliteit plukverse biologische en duurzaam geteelde oesterzwammen. Oesterzwammen zijn voedzaam, rijk aan eiwitten, mineralen en aminozuren. Ze bevatten weinig vetten en veel vezels. 

De zachte smaak van de oesterzwam komt in onze kroketten uitstekend tot zijn recht. 

Biologisch en 100% spelt

Zoals bij al onze snacks is de salpicon van de oesterzwamkroket bereid met echte bouillon getrokken van verse biologische groenten en kruiden. De broskrokante korst is gemaakt van speltpaneermeel van biologische oorsprong.

De kroketten wegen 80 gram en worden geleverd in dozen van 20 stuks. 

Ga naar onze contactgegevens en vraag vrijblijvend een proefpakket aan.

Ingrediënten

Bouillon* (water, prei*, wortel*, ui*, selderij*, lavas*, tijm*, rozemarijn*, knoflook*, kruidnagel*, laurierblad*), paneermeel* (meel van spelttarwe*, zout, gist), bloem van spelttarwe*, Oesterzwammen* 16%, palmolie*, water, kokosmelk*, ui*, edelgist*, kruiden en specerijen (met selderij*), battermix* (bloem van spelttarwe*, maismeel*), peterselie*, zout, tamari*(sojabonen*), champignon*, agar agar

° Duurzaam palmolie (RSPO)

*Van biologische afkomst

Allergenen: zie voor allergenen ingrediënten in VET gedrukte letters. Gefabriceerd in een fabriek waar ook pinda’s worden verwerkt.

Kan sporen van aardnoten, schaalvruchten, mosterd, sesamzaad, lupine bevatten.

OESTERZWAM KROKET.2.1.jpg

Onze oesterzwamteler

Oesterzwammen voldoen helemaal aan de laatste trend van verantwoord consumeren en ondernemen. Het reduceert het vlees gebruik en draagt bij aan verduurzaming.

Voor onze oesterzwammen zijn we op zoek gegaan naar een teler die bij ons past en de paddenstoelen op een duurzame manier teelt. De voedingsbodem voor de oesterzwammen wordt door de teler zelf samengesteld van biologisch stro en hooi uit het duurzame gemengde landbouwbedrijf.

Van de grondstoffenstromen gaat niets verloren. Alle onderdelen van dieren, planten en de bodem zitten zo in elkaar verweven, dat ze één levend geheel vormen. 

Bereidingsadvies

Gebruik altijd een timer! Frituur in schone frituurolie op 175°C. Ontdooid circa 3½ minuut, bevroren 6 tot maximaal 7 minuten. Let op dat de producten niet tegen elkaar aanliggen tijdens het frituren. De producten niet half ontdooid bereiden. Baktijd en temperatuur nooit overschrijden. Niet te veel tegelijk: wij adviseren 1 kroket per liter frituurolie. Laat voor het beste resultaat de kroket na het frituren één minuut rusten voor consumptie.

Bewaaradvies

  • In de vriezer (max. -18 ⁰C) minstens 3 maanden, raadpleeg THT-datum.

  • In de koelkast (max. 7 ⁰C) 3 dagen.

Terug naar het assortiment

bottom of page