Waarom biologisch?

Royal Spelt produceert volledig biologisch, maar waarom hebben wij hiervoor gekozen?

 

Vele voedsel producenten verrijken de smaken van hun producten met kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen. Royal Spelt wil uitsluitend snacks produceren o.b.v. eerlijke grondstoffen. Dit doen we met vakmanschap, inzet, overtuiging en aandacht voor het produceren. De combinatie hiervan resulteert in onze onderscheidende snacks.

Wij bieden u dus het allerbeste; voor u, voor onszelf, maar ook voor dier en milieu.

Hoe kunnen wij u overtuigen met onze biologisch producten?

  • Door het u te vertellen.

  • Door ons hiervoor te certificeren (via SKAL).

  • Door het u te laten proeven.

Door uitsluitend duurzaam en biologisch te produceren, wil Royal Spelt haar steentje aan een beter milieu bijdragen.

Waarom Biologisch keurmerk

5 redenen om voor biologische te kiezen:

1. Geen kleur-, geur-, en smaakstoffen in je voeding

Verwerkers van biologische producten gebruiken geen kleur-, geur-, en smaakstoffen bij de verwerking hiervan. Er zijn slechts een aantal toevoegingen van natuurlijke oorsprong die zijn toegestaan. Het criterium hierbij is dat deze toevoegingen technologisch onmisbaar moeten zijn.

2. Biologische dieren krijgen meer ruimte

Dieren van biologische veehouders krijgen meer ruimte om te grazen en hebben het daardoor beter dan de meeste dieren in de gangbare veehouderij. Biologische koeien mogen bijvoorbeeld gegarandeerd naar buiten en moeten zelfs minimaal 120 dagen per jaar in de wei staan. Boeren gebruiken daarnaast geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest, maar alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen (zoals kalkzwavel tegen schurft). Koeien die in de wei grazen geven ten slotte melk met onder andere minder verzadigd vet en meer omega-3 (bron: gezondheidsnet).

3. Dieren van biologische boeren hebben een beter leven

Dieren in de biologische industrie worden zo gezond en natuurlijk mogelijk gehouden. Zo krijgen ze geen preventieve antibiotica en hormonen en worden snavels en krulstaarten niet ontdaan. Dieren worden gestimuleerd zo natuurlijk mogelijk gedrag te vertonen, dus varkens mogen gewoon wroeten en biologische vleeskippen krijgen maar liefst tachtig dagen de tijd om te groeien (bij gangbare vleeskuikens en plofkippen is dit maar 35 tot 42 dagen).

4. Groenten en fruit staan met de wortels in de grond

Biologische groenten en fruit staan altijd met hun wortels in de grond, ook in de kasteelt. Bovendien verspreidt een biologische boer altijd natuurlijke mest over zijn land, dat zorgt voor natuurlijke voedingsstoffen voor de gewassen. Hierdoor wordt de natuurlijke kringloop bij biologische productie in stand gehouden. Gewassen krijgen daarnaast vaak meer tijd om te groeien, waardoor de smaak en kwaliteit vaak beter zijn.

5. Biologische boeren krijgen een eerlijke prijs

Als je een biologisch keurmerk op een verpakking ziet staan, weet je dat het product voldoet aan strenge wettelijke eisen én dat de producent een eerlijke prijs ontvangt voor zijn product. Biologische producten zijn vaak iets duurder, maar er wordt wel beter gezorgd voor de dieren, de aarde en jouzelf. De goedkope kiloknallers lijken voordelig, maar kosten de samenleving veel. En als je slim boodschappen doet, eet volgens de seizoenen en bijvoorbeeld niet dagelijks vlees eet, hoeft biologisch eten niet veel duurder te zijn. Natuurlijk hoef je niet alles biologisch te kopen; met elke aankoop draag je al een beetje bij.

 

Tags: Waarom, bio, biologisch, certificaat, certificering, skal

Terug naar het overzicht: Biologische Snacks