top of page

Waarom biologisch?

Geen kleur-, geur-, en smaakstoffen

Verwerkers van biologische producten gebruiken geen kleur-, geur-, en smaakstoffen. Er zijn slechts een aantal toevoegingen van natuurlijke oorsprong die zijn toegestaan. Het criterium hierbij is dat deze toevoegingen technologisch onmisbaar moeten zijn.

Groenten en fruit staan met de wortels in de grond

Biologische groenten en fruit staan altijd met hun wortels in de grond, ook in de kasteelt. Bovendien verspreidt een biologische boer altijd natuurlijke mest over zijn land, dat zorgt voor natuurlijke voedingsstoffen voor de gewassen. Hierdoor wordt de natuurlijke kringloop bij biologische productie in stand gehouden. Gewassen krijgen meer tijd om te groeien, waardoor de smaak en kwaliteit vaak beter zijn.

Biologische boeren krijgen een eerlijke prijs

Als je een biologisch keurmerk op een verpakking ziet staan, weet je dat het product voldoet aan strenge wettelijke eisen én dat de producent een eerlijke prijs ontvangt voor zijn product. Biologische producten zijn vaak iets duurder, maar er wordt wel beter gezorgd voor de dieren, de aarde en de mens. 

Biologische dieren hebben een beter leven

Dieren in de biologische industrie worden zo gezond en natuurlijk mogelijk gehouden. Zo krijgen ze geen preventieve antibiotica en hormonen. Biologische koeien krijgen meer ruimte om te grazen en moeten zelfs minimaal 120 dagen per jaar in de wei staan. Boeren gebruiken daarnaast geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest, maar alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Koeien die in de wei grazen geven melk met minder verzadigd vet en meer omega-3 (bron: gezondheidsnet). 

beterleven 3 sterren keurmerk
Waarom Biologisch keurmerk
bottom of page