Het verhaal van Royal Spelt Snacks

Royal Spelt is in 2014 opgericht door Michael Kapoen en Fabienne Muller, met als doel: Goede gezondere snacks maken die vooral ontzettend lekker zijn!

Intolerantie leidt tot innovatie

Ik, Michael Kapoen, kocht regelmatig een kroketje op de markt. Deze kroketjes (van een bekend merk) gingen mij telkens meer tegen staan. Met veel mosterd waren deze "meelballen" nog enigszins eetbaar.

 

Ergens in 2003 kreeg ik een intolerantie voor tarwe en kon daardoor geen kroketje meer eten. Toendertijd werden namelijk alle kroketten nog met tarwe geproduceerd, vaak op grote schaal met allerlei kunstmatige toevoegingen.De trek in een kroketje bleef en werd alsmaar groter.

 

Ondertussen had ik ontdekt dat spelt en gezonder alternatief voor tarwe is en dat ik daar goed tegen kon. Hiermee begon het besef dat ik mijn eigen kroketjes kon maken.

Als voormalig kok, voor diverse gerenommeerde restaurants, voelde ik me uitgedaagd om de mogelijkheden te onderzoeken een tarwevrije en 'verantwoorde' kroket te maken.

Puur & eerlijk

Op een goede dag zette ik thuis een grote pan op met veel verse groenten, kruiden en mooie stukken biologisch rundvlees. Uiteraard zonder kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen, want die wil niemand, ook ik niet. Vervolgens liet ik de pan 20 uur op een zacht vuurtje garen zodat alle smaken goed met elkaar samen kwamen. De geur alleen al deed m’n gezin watertanden. Van oud speltbrood maakte ik paneermeel en zo ontstond mijn eerste puur & eerlijke kroket van 100% spelt.

Ik was blij om na jaren weer een lekker kroketje te kunnen eten en de smaak was fantastisch!

Als jij ze maakt, verkoop ik ze!

Als kok stel ik hoge eisen aan mijn producten. Ik bleef zoeken naar een nog knapperigere korst, mooie smaakverhoudingen en rijke vulling. Het resultaat beviel mijn omgeving zo goed dat mijn vrouw, Fabienne Muller, aandrong om de kroketjes en bitterballen in grotere hoeveelheden te gaan produceren. Ze zei: "Als jij ze maakt, verkoop ik ze!"

"Prima!" zei ik ""Maar dan uitsluitend puur & eerlijk. Kroketjes die ik ook aan mijn kinderen en kleinkinderen zou geven." 

In 2015 hebben wij samen daadwerkelijk de stap gezet en Royal Spelt Snacks B.V. opgericht.  We produceren de snacks nu volgens onze principes:

  • Biologisch, puur & eerlijk

Geen kunstmatig kleur-, geur- en smaakstoffen

  • Uitsluitend 100% spelt

Verantwoord, gezond en voedzaam

  • Onderscheidend en ambachtelijk

Culinair, smaak en kwaliteit

Royal Spelt. Puur natuur en 100% spelt.

                            ,                                          en                                                                      ;

   dat is de kracht van Royal Spelt! 

lekker

verantwoord

biologisch

Royal Spelt Snacks B.V.  

KvK te Utrecht, nr.: 63141531

BTW Nr.: 8551.10.120.B01 

Adres: Hoge Dijk 34

3401 RD, IJsselstein. 

Mail: info@royalspelt.nl

SKAL: 103429

NL-BIO-01

EU Landbouw / Niet EU Landbouw