top of page

Het verhaal van Royal Spelt Snacks

Royal Spelt is in 2015 opgericht door Michael Kapoen en Fabienne Muller, met als doel: hoogwaardige gezonde snacks maken die vooral ontzettend lekker zijn!

Intolerantie leidt tot innovatie

In 2003 kreeg ik, Michael Kapoen, een intolerantie voor tarwe en daardoor verdween het kroketje uit mijn menu. In die tijd werden alle kroketten nog met tarwe geproduceerd, vaak op grote schaal met allerlei kunstmatige toevoegingen. 

Ik ontdekte dat spelt en gezonder alternatief is voor tarwe en dat spelt mij geen gezondheidsklachten geeft. ​Als voormalig kok voor diverse gerenommeerde restaurants daagde ik mezelf uit om een tarwevrije en biologische kroket te ontwikkelen.

Spelt kroketjes biologisch

Puur & eerlijk

Op een goede dag zette ik thuis een grote pan op met veel verse groenten, kruiden en mooie stukken biologisch rundvlees. Uiteraard zonder kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen. 

Vervolgens liet ik de salpicon op een zacht vuurtje indikken zodat alle smaken mooi bij elkaar kwamen. Van oud speltbrood maakte ik paneermeel en zo ontstond mijn eerste biologische kroket van 100% spelt.

 

Het recept werd nog vele malen aangepast want de korst kon nog net iets brosser, de salpicon nog net iets hoger op smaak met de juiste verse kruiden. Toen ik tevreden was over de rundvleeskroket was ik benieuwd naar een rundvleesbitterbal, een kaaskroket, een groentekroket... Kortom, het assortiment breidde gestaag uit.

Foto Michael Kapoen
bottom of page