top of page

Wat is spelt en waarom spelt?

Spelt is een tarwesoort, maar heeft een hoger eiwitgehalte en een lager glutengehalte dan moderne tarwe. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die gevoelig zijn voor gluten, en het is ook een geweldige bron van voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Maar daar houden de voordelen van spelt niet op.

 

Studies hebben aangetoond dat het consumeren van spelt het cholesterolgehalte kan verlagen, het risico op hartaandoeningen kan verminderen en zelfs kan helpen bij gewichtsbeheersing. Het is ook een uitstekende bron van antioxidanten, die kunnen helpen onze cellen te beschermen tegen schade en ervoor zorgen dat we er jong uitzien en ons jong voelen.

 

Maar misschien wel het beste aan spelt is de heerlijke smaak. Dit oude graan heeft een nootachtige, aardse smaak die anders is dan alles wat je in moderne tarwe aantreft. Het is veelzijdig en kan in verschillende gerechten worden gebruikt, van brood en pasta tot soepen en stoofschotels. Dus waarom zou u spelt niet eens proberen? Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de planeet. Spelt is een winterhard gewas dat minder water en kunstmest nodig heeft dan moderne tarwe, waardoor het een duurzamere optie is.

 

Door spelt in uw dieet op te nemen, zorgt u niet alleen voor uw lichaam, maar ondersteunt u ook het milieu. Dus laten we dit oude graan omarmen en er een onderdeel van ons dagelijks leven van maken. Bedankt.

Vooral lekker!

Steeds meer mensen willen bewust geen tarwe. Anderen willen gewoon gezonder eten. Voor al deze mensen zijn de snacks van Royal Spelt goed nieuws. En niet te vergeten: Royal Spelt snacks zijn vooral ongelofelijk lekker!

Waarom biologisch spelt
bottom of page