top of page

Na oesterzwambitterbal nu ook kroketten

Tholen - Na de biologische oesterzwambitterbal is bij Royal Spelt nu ook de biologische oesterzwamkroket verkrijgbaar. De snacks zijn gemaakt met plukverse biologische oesterzwammen, afkomstig van De Middelwaard. "Dit is een mooi en duurzaam bedrijf. Aan de grondstofstromen gaat niets verloren. Daarom hebben we voor deze oesterzwamtelers gekozen", vertelt Michael Kapoen van Royal Spelt Snacks.Royal Spelt richt zich voornamelijk op horecabedrijven die duurzame kwaliteitsproducten aan willen bieden. Hierdoor zijn de laatste maanden turbulent verlopen, zo geeft hij aan. "Dit had echt ons jaar moeten worden, maar de coronacrisis heeft wat dat betreft roet in het eten gegooid. We zitten in een bizarre tijd, maar de horeca krabbelt weer een beetje op nu. De start van het jaar was prima. De biologische oesterzwambitterbal werd super enthousiast ontvangen tijdens de Biobeurs 2020. Er stonden steeds lange rijen met mensen die maar al te graag wilden proeven." Deelname aan de beurs in Zwolle is wat Michael betreft dan ook zeker voor herhaling vatbaar.


De succesvolle introductie van de bitterbal was voor Royal Spelt aanleiding om meer oesterzwamsnacks te gaan ontwikkelen. De producent geeft aan dat er veel waardering is voor de smaak van de oesterzwamsnacks. "Proevers hebben het over een mooie smaak en een zeer smaakvolle snack. Veel mensen beseffen niet eens dat het om een veganistische snack gaat. Dit komt door de grote hoeveelheid smaak die we aan het product hebben kunnen geven. Klanten waarderen dit."


Volgens hem is het niet voor elke snackproducent weggelegd om met een product als deze aan de slag te gaan. "Dit is namelijk best een bewerkelijk product, je moet de oesterzwam immers goed snijden. Ook in onze bouillon, op basis van verse groenten en kruiden, gaat veel werk zitten. Hierdoor kunnen wij ons onderscheiden van de grote jongens en heeft de klant dus een mooi en uniek product. Onze salpicon wordt altijd met 100% biologisch spelt bereid. Als laatste omhullen we deze met speltpaneermeel van volledig biologische oorsprong."


Klik hier om meer te lezen over de biologische oesterzwambitterbal en hier over de biologische oesterzwamkroket.


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page