top of page

Nationale Krokettendag 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober vieren we in Nederland voor de zevende keer op een rij de Nationale Krokettendag! Gemiddeld consumeren wij Hollanders zo'n 25 kroketten per jaar. Dat onze snack een trotse, nationale dag verdiend is daarom lang zo gek nog niet. We consumeren namelijk ieder jaar gemiddeld 25 kroketten per persoon. Een goede kroket hoort dus tot onze cultuur, alleen het de term 'goede' wellicht de laatste jaren een andere betekenis gekregen. 

Waar een 'goede' kroket vroeger voornamelijk gebaseerd was op haar goudgele kleur, is dit in de loop der tijd toch veranderd. Zo letten meer en meer consumenten op de oorsprong van hun maaltijd en maken zij steeds vaker een millieu- en/of gezondheids-bewuste keuze. Dat maakt het product niet alleen verantwoorder, maar ook aanzienlijk lekkerder! Wellicht is de Nationale Krokettendag 2020 dus de uitgelezen kans om je als horecaondernemer eens te verdiepen in de biologische en/of vegan kroketten en bitterballen van Royal Spelt?

Wat betekent Nationale Krokettendag voor Royal Spelt?

Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat de vraag naar vega(n) snacks enorm is gestegen. Wij verkopen dit jaar 28% meer vega(n) producten ten opzichte van vorig jaar. De reden hiervoor moge duidelijk zijn; er is een duidelijke shift in de voorkeur van de consument. De gasten van onze horevapartners worden smaak- en gezondheidsbewuster en dat merken ze dan ook sterk in hun voorkeuren.

De Kroket die onze horecapartners serveren is een kwalitatieve maaltijd en wordt ook als zodanig erkent en verkocht. Gasten erkennen de ambacht in onze kroketten en bitterballen en zien onze producten dan ook als meer dan een 'snack'. Het natuurlijke karakter van de Royal Spelt producten is 'zelfverkopend' en spreekt de zelfbewuste klant van nu direct aan. Daarnaast is niet alleen de aard van onze producten puur en eerlijk, maar maken de ambachtelijke bereiding en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten ook tastbaar het verschil als het gaat om de smaakbeleving. Voor 2021 hopen wij dan ook dat er nóg meer mooie partnerorganisaties in de horeca van Nederland aansluiting vinden bij onze visie!

Eerst graag zelf proberen voordat

u uw gasten iets voorschotelt?

Natuurlijk! 

proefpakket bestellen button - Spelt.png

Ook uw menu- en/of borrelkaart verrijken met een stukje extra kwaliteit en beleving á la 2021? 

Profiteer van deze speciale gelegenheid, vraag hier een gratis proefpakket aan 

en maak van elke dag een speciale Krokettendag!

Kroket- en bitterbal nieuws!

Ook het kleine zusje van de kroket; de bitterbal, steken wij graag in een nieuw jasje. Zo is de vegan oesterzwam bitterbal de nieuwste aanwinst in onze snackfamilie! Deze bitterbal hebben we gelanceerd op de Biobeurs 2020 en was direct een groot succes, onder zowel vegans, vegetariërs als vleeseters. Maar ook het bredere publiek omarmt deze producten steeds meer door haar bewuste oorsprong en de geweldige smaaksensatie die dit ambacht met zich meebrengt. Dat is dan ook de reden dat meer en meer restaurants en hotels zich willen onderscheiden met onderscheidende en duurzame producten en zich daarom gelukkig bij ons aansluiten. 

Wat maakt Royal Spelt bijzonder?

Onze snacks worden geproduceerd volgens de belangrijkste Royal Spelt-principes: 

  • Geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen 

  • Biologisch

  • 100% spelt

  • SKAL-gecertificeerd.

 

Wij maken op dit moment 5 verschillende soorten snacks: 

  • Groentekroketten en -bitterballen (vegan)

  • Groente/Parmezaan kroketten en bitterballen(vega, met vega gestremde kaas)

  • Rundvleeskroketten en -bitterballen

  • Jerseykaas Oesterzwamsnack (vegan )

Op korte termijn breidt het Royal Spelt assortiment zich verder uit met nieuwe soorten vegan recepten, zoals: de vegan zeewier bitterbal en de Geitenkaaskroket. Wilt u nú al kennismaken met de nieuwe varianten? Vraag ze geheel kostenloos en vrijblijvend aan via ons kennismakingsformulier!

 

Bekijk ook eens ons huidige assortiment overheerlijke biologische kroketten:

Royal Spelt, natuurlijk biologisch!

Puur natuur en hoogwaardige ingrediënten zijn onze trotse, geheime wapens en zorgt voor onze overheerlijke en onderscheidende snack. Hiermee kunt u, snack na snack, de hoogste kwaliteit bieden aan uw gasten. De ambachtelijke bereiding vol passie en aandacht proef je in elke hap en maakt het bezoek en de beleving van uw gasten compleet. Onze passie voor kwaliteit, gezondheid en voorliefde voor lekker eten, maakt de biologische kroketten van Royal Spelt de beste en de lekkerste!

Eenheden en verpakking van onze biologische kroketten

Onze biologische kroketten verpakt en geleverd:

Kroketten leveren wij in dozen van 20 stuks van 85 gram (rundvlees) of 20 stuks van 80 gram (groente- en groente/Parmezaan). De kaaskroketten leveren wij in dozen van 21 stuks van 70 gram.

Een goede 'krak' bij elke hap, in combinatie met een smeuïge smaaksensatie, dat maakt onze bio kroketten een ware traktatie.

bottom of page