Bestel verantwoorde en onderscheidende bitterballen online

Niet weg te denken in Nederland en verreweg de meest favoriete snack is wel de bitterbal. Bij bitter denk je natuurlijk niet aan een hartige snack maar aan een smaak die voor veel mensen niet zo aangenaam is. Gelukkig voor de bitterbal werd de naam niet afgeleid van een smaak, maar van het “bittertje” een alcoholische drank die erg bitter smaakt zoals jenever of brandewijn. Bij het drinken van zo’n drankje werd vroeger altijd de bitterbal geserveerd.

Biologische bitterballen online bestellen een bewuste keuze

Nergens worden zo vaak bitterballen gegeten als in Nederland. Je vindt ze overal: in de patatzaak, in de diepvriesvakken, in restaurants en je vindt bitterballen online. Naast het feit dat de bitterbal gegeten wordt als een snack tussendoor, zijn ze ook heerlijk op de boterham en  bij frieten. De bitterbal bestaat uit een zachte massa van ragout van rundvlees en kruiden met een knapperig laagje paneermeel eromheen. Het is eigenlijk een ronde variant van de kroket. De bedoeling is dat je de bitterbal van een prikker, eventueel met een beetje mosterd in een keer in je mond steekt. Leuk weetje als je bitterballen online koopt en het uitproberen waard. Let wel op dat je je mond niet verbrand.

VEGANISTISCHE BITTERBALLEN.jpg

Veganistische Bitterballen

VEGETARISCHE BITTERBALLEN.jpg

Vegetarische Bitterballen

Bitterballen online bestellen, puur natuur, 100% spelt, tarwevrij!

Als je bitterballen online koopt, is het goed om te weten dat bitterballen koolhydraten bevatten.

 

Koolhydraten hebben we nodig, omdat ze de aanmaak van serotonine bevorderen in de hersenen, het natuurlijke antidepressivum. Doordat we bitterballen en andere snacks associëren met gezelligheid wordt ook het gelukshormoon endorfine aangemaakt. Bitterballen online bestellen en heerlijk opeten, maakt je dus gelukkig!

Maar wat als je gevoelig bent voor tarwe? Dan wordt je niet echt gelukkig van het eten van de door de, meestal van tarwe gemaakte, paneermeel gerolde balletjes.

Dan is bitterballen online bestellen niet zo’n goed idee. Gelukkig zijn er alternatieven op de markt en kun je tegenwoordig bitterballen online bestellen die 100% gemaakt zijn met spelt.

En dat is niet alleen goed voor wie een intolerantie heeft voor tarwe, maar ook voor de vele mensen die bewust minder tarwe willen eten of voor degene die gewoon gezonder wil eten.

Spelt is gezonder dan tarwe want het bevat veel meer voedingsstoffen en het is bovendien beter verteerbaar. Het bevat vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten en is rijk aan eiwitten en aminozuren.

Bij het maken van bitterballen wordt tegenwoordig ook rekening gehouden met mensen die ervoor kiezen om biologisch, vegetarisch of veganistisch te eten.

Je kunt biologische rundvlees bitterballen online kopen, gemaakt van biologisch rundvlees. Daarnaast vind je biologische groente bitterballen online, gevuld met groenten en Parmezaan. Volledig geschikt als vegetarische bitterbal. De kaas is namelijk vegetarisch gestremd en er wordt gebruik gemaakt van carrageen, een zeewierextract, in plaats van gelatine. Hierdoor is deze vegetarisch, biologisch en 100 % spelt!

Om het voor u overzichtelijker te maken zetten we hieronder even op een rijtje welke bitterballen je online bij ons kunt bestellen:

  • Biologische Rundvleesbitterballen

  • Biologische Groentebitterballen

  • Biologische Groente/Parmezaan bitterballen

  • Vegan/biologische mini oesterzwamkroketjes

  • Bio Jersey mini kaaskroketjes

BIOLOGISCHE_GROENTE_PARMEZAAN_BITTERBAL2

Biologische Groente Bitterballen

Waarom zou u ervoor kiezen om biologische bitterballen online te bestellen?

BIOLOGISCHE_BITTERBAL_DIPPEN.jpg
  • Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd.

  • Biologische koeien lopen veel buiten, krijgen veel meer bewegingsvrijheid en zonlicht. Daarnaast maken de boeren geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals kalkzwavel.

  •  Dieren van biologische boerderijen hebben een beter leven en krijgen geen preventieve antibiotica of hormonen.

  •  Biologische groenten en fruit staan met hun wortels in de grond en krijgen natuurlijke voedingsstoffen. Ze krijgen vaak meer tijd om te groeien waardoor de smaak en kwaliteit beter zijn.

  • Biologisch keurmerk betekent dat het product voldoet aan de strenge eisen die door de wet worden opgelegd en dat de producent een eerlijke prijs ontvangt.

Biologische Bitterballen